Sportraad Noordwijkerhout

Sport verbindt , motiveert , inspireert en houdt lichaam en geest gezond!

Optisport: Een rookvrije generatie

Tilburg, 21 november 2019

 

Geachte heer Bond en heer Hofland,

 

Optisport richt zich steeds meer op gezondheid in de breedste zin van het woord. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons te gast zijn op de locatie. Dit betekent dat we ons terrein rookvrij gaan maken. Op dinsdag 19juni heeft Optisport een overeenkomst ondertekend met Alliantie Nederland Rookvrij en zijn we officieel partner van de Rookvrije Generatie.

 

Wat verandert er?Vanaf 1januari 2019 is Optisport De Scheift net als alle andere Optisport accommodaties in Nederland en België rookvrij. Iedereen is en blijft meer dan welkom op onze locatie, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons terrein, zoals het terras zijn rookvrij.Waarom op weg naar rookvrij?

 

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters,zweminstructeurs en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook.Door een rookvrij terrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

 

Rookvrije Generatie

De beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie' werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken.

 

Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij maken. Dagelijks bezoeken veel kinderen onze accommodaties tijdens zwemles, recreatief zwemmen, om te sporten bij de sportvereniging of om te spelen en bewegen bij Avontura of Krazy Kangaroo. Daarom draagt een rookvrij Optisport bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.Helpt u mee?

 

De gemeente is een essentiële partij voor het realiseren van een Rookvrije Generatie. Kinderen worden nu vaak nog geconfronteerd met tabak op bijvoorbeeld schoolpleinen, speeltuinen en sportterreinen. De gemeente kan lokale organisaties en inwoners mobiliseren om deze plaatsen rookvrij te maken en hen daarbij helpen. De breed gedragen beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' biedt u als gemeente kansen om roken op een positieve manier op de agenda te zetten en invulling te geven aan het gezondheidsbeleid.

 

Maakt u zich met de Alliantie Nederland Rookvrij en Optisport sterk voor een gezonde omgeving voor kinderen in Noordwijkerhout en gaat u mee op weg naar een Rookvrije Generatie?jjj leest u meer informatie over hoe dat kan. Wij gaan daarnaast altijd graag met u in gesprek over dit onderwerp. Mocht u andere vragen hebben over hoe uw gemeente op weg kan gaan naar een Rookvrije Generatie, dan kunt u contact opnemen met Bart de Wolf van KWF Kankerbestrijding (E bwolfkwf.nl; M 06-27395962).

 

Met vriendelijke groet,

 

Erwin van lersel Algemeen Directeur Optisport